Schildklier kanker


Uit onderzoek van Bill Guy at the University of Washington bleek begin jaren 80 dat mcrogolven veel meer endocriene tumoren veroorzaakte, inclusief schildklier kanker in ratten. De laatste decennia stijgt het aantal mensen met schildklier kanker zeer sterk. Bijvoorbeeld: Sinds 2000 is schildklier kanker bij vrouwen in Zweden gestegen met 300% Risico groepen en "DNA markers"
Yuwei Zhang (Yale University) was vele jaren bezig met onderzoek van schildklier kanker. In het begin vond ze slechts een geringere relatie tussen niet-ioniserende straling en schildklier kanker. Tot dat ze ontdekte dat schildklier kanker - los van straling - wordt geassocieerd met bepaalde "DNA markers" en ze naging of er binnen die groep een risico verschil is afhankelijk van telefoon gebruik. Uit haar onderzoek (2020) bleek: Als je lange termijn telefoon gebruikers vergelijkt qua uren en jaren van gebruik, dan zie bij mensen die deze "DNA markers" bezitten een vijfvoudig verhoogd risico op schildklier kanker.
Bron: March 2020 issue of Environmental Research.

Datzelfde effect zie je bij 'elektrogevoeligen' die van nature al sterker reageren op wisselingen in de chemische samenstelling van hun bloed, en daardoor eerder bevattelijk zijn voor straling die - zoals steeds weer blijkt - chemische veranderingen tot gevolg heeft.
De laatste 10 jaar daalt het IQ in de meeste Europese landen en ook de USA. Daarnaast stijgt het aantal kinderen met de diagnose ADHD en autisme vrij sterk. Wetenschappers hebben dat alles in verband gebracht met een verminderde werking van de schildklier bij de moeder tijdens de zwangerschap.
Hiermee wil ik niet zeggen dat bestraling door telefonie 'de schuld' is. Dat is veel te voorbarig. Maar het maakt wel duidelijk dat er veel meer aan de hand kan zijn en dat verder onderzoek dringend noodzakelijk is. Zonder dat zou 5G wel eens een "waanzinnig experiment" kunnen zijn zoals een professor het noemde.